Ciao carissimi!
Хто не чув про знамениту італійську кухню і не хотів би поринути у всі тонкощі та нюанси з головою? Напевно, тільки той, хто не живе на планеті Земля.
Італійська кухня відома у всьому світі не тільки через переважну більшість красенів-кухарів, але і через простоту приготування більшості дуже смачних страв.
Для того щоб розібратися в деяких нюансах приготування італійською мовою, пропоную наступний список слів.
Іменники (i sostantivi):
la pentola -каструля
il coperchio - кришка
la padella - сковорода
la scodella - миска
il vassoio - піднос
la brocca - збан, глечик
il vaso - ваза, посудина
il secchio - цебро
la scopa - мітла, віник
lo straccio/il canovaccio - ганчірка та/або кухонний рушник
il grembiule - фартух
За допомогою перелічених вище слів ви зможете розібратися в елементарних предметах, які вас оточують на італійській кухні. Якщо ж ви хочете піти трохи далі, і самостійно спробуєте щось приготувати (нехай навіть кава за рецептом чарівної Софії Лорен), то вам можуть знадобитися дієслова, щоб пояснити приголомшеним домочадцям вашу присутність на кухні:
friggere - смажити
bollire - кипіти
bruciare - палити, пекти або спалити
mescolare - заважати
sporcare - бруднити
nascondere - ховати.
Ну а якщо ви вже гуру у приготуванні та в італійській мові, пропоную вам наступний список слів для розбору рецептів у величезних італійських куховарських книгах.
tagliare - різати
a listarelli - соломкою
a cubetti - кубиками
scavare - рити
la polpa -м'якуш
trittare - подрібнювати
unire - з'єднувати
condimento - заправка
aggiungere - додавати
i sapori - смаки
proseguire - продовжувати
assorbere - вбирати
Ну і насамкінець невеликий мінімум словосполучень, щоб відчути себе божеством італійської кухні:
Nello stesso modo - так само
mettere a bollire - доводити до кипіння
precedentemento preparato - наперед приготовленим
На цьому поки завершуватиму щоб не вважатись надто нудною, а всіх, хто бажає отримати більше інформації італійською мовою з різних тем запрошую приєднатися до мене в соціальних мережах за посиланнями внизу сторінки.
Немає коментарів:
Дописати коментар