Шукати в цьому блозі

9 лип. 2021 р.

Для чого потрібне вивчення іноземних мов. Історія.

 Привіт, дорогий читач. Запрошую тебе до історії знання мов.

  Деякі люди мають дивний хист до володіння кількома мовами. Цих людей називають поліглотами. 

  Всесвітня історія розповідає про Л. Шутца. Мешканець Франкфурта-на-Майні спілкувався на 270 мовах!

Можливо на той час навіть у великому місті важко було знайти більш сотні носіїв різних мов.

  На тисячоліття раніш,у Києві, у 6476 р., кочові племена взяли місто в облогу. Знайшовся хлопчик, що знав мову печенігів. Він вибрався з міста через стан кочовиків і вчасно покликав на допомогу. Місто визволили.

  А ще на тисячоліття раніш, етруси взяли в облогу Рим. Муций Сцевола знав мову етрусів. Заради визволення міста пробрався у  стан ворогів. Його схопили. На допиті він мужньо тримався, незважаючи на вогняні тортури. Рим було визволено, а вражаючий мужністтю , молодий юнак став історичною легендою народу.

  Історично мови народів переплітаються завдяки різним відносинам. Алфавіт, основи державності Рим перейняв у етрусів. А у Стародавньої Русі не мало запозичено з досвіду кочових печенегів, половців, та ін..

 Отож все вищесказане підтверджує необхідність володіння деількома мовами. Навіть одна мова, у виняткових обставинах, врятувала держави.

  Не менш важливо цікавитися і знати минуле своєї рідної мови. Розуміння мови своїх предків, чітке уявлення історії походження слів, дає змогу без передкладача знати історію. А таке знання вже є багатомовністю!


Немає коментарів:

Дописати коментар