Шукати в цьому блозі

12 лип. 2021 р.

Мова та екологія.

Salve a tutti! Come va? 


Чи замислювались ви коли-небудь якими мовами спілкувались визначні діячі нашої історії? Якою мовою говорив Олександр Македонський? А Цезар? А Клеопатра з Марком Антонієм? 


Французька академія мов, з висновків дослідження, стверджує про наявність 2796 мов у світі. До цієї цифри додано також діалекти. У Австрії 40 тис. місцевого населення говорять на 250 мовах, що є на межі зникнення. 

  У кожного діалекту є унікальна культурна особливість. Зникаючи, назавжди втрачається частина історичного досвіду та мудрості. До зникаючих мов також належать 170 мов індіанців Америки, 1010-Папуа-Нова Гвінея, та багато інших у різних куточках земної кулі.

  Тому, часто згадуване слово "екологія", означає охорону рослинного та тваринного світу, та традиційного існування, говорив Д.С. Лихачов про екологію культури, ми маємо право застосувати її до мов.

  Збереження мови та діалектів, є екологічним ставленням, яке має неоцінену вагу у збереженні історичної мудрості та культури різних народів.


 Тому вивчаючи іноземні мови, та застосовуючи їх на практиці ми сприяємо збереженню культурної спадщини наших попередників. Вивчаймо мови! 

Немає коментарів:

Дописати коментар